fbpx

ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ

Ασφάλεια & Αισθητική, για ένα σπίτι όμορφο... ασφαλώς!
 
Τα κάγκελα στο σπίτι μας, εκτός από την ασφάλεια που παρέχουν, αποτελούν στοιχείο διακόσμησης, προσφέροντας διαφορετικό στυλ για κάθε προτίμηση: μοντέρνο, παραδοσιακό, λιτό ή αυστηρό. Στο συγκεκριμένο άρθρο, θα διαβάσετε για τις πολλαπλές εφαρμογές των καγκέλων, που δίνουν μοναδικές λύσεις στις σύγχρονες και όχι μόνο- κατασκευές.
 
Ποικίλες εφαρμογές καγκέλων 
Οι εφαρμογές των καγκέλων, όπως είπαμε παραπάνω, είναι πολυάριθμες. Ειδικότερα, κατηγοριοποιούνται ως εξής:
κάγκελα μπαλκονιών, με ιδιαίτερη αντοχή στις διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες
κάγκελα για εσωτερικές σκάλες, που προσδίδουν μια αίσθηση υψηλής αισθητικής στο εσωτερικό κατοικιών καιεπαγγελματικών χώρων
κάγκελα για εξωτερικές σκάλες, κατάλληλα για μοντέρνες κατοικίες και επαγγελματικά κτίρια
κάγκελα για σκάλες σε δημόσιους χώρους, ιδιαίτερα στους δημόσιους χώρους της πόλης, αλλά και σε χώρους,όπως πισίνες ξενοδοχείων, κατοικιών κλπ.
 
Tύποι καγκέλων 
Στην αγορά κυκλοφορούν κάγκελα αλουμινίου, σιδήρου και ανοξείδωτα (τα λεγόμενα inox). Τα ανοξείδωτα και αλουμινίου είναι τα δημοφιλέστερα λόγω χαμηλού κόστους, ευκολίας συντήρησης και πληθώρας σχεδίων, που απαντούν στις σύγχρονες και μοντέρνες κατασκευές. Την υπεροχή όμως την έχουν τα κάγκελα αλουμινίου, για λόγους που θα αναλυθούν στη συνέχεια.
 
Κάγκελα αλουμινίου: Υπεροχή έναντι των άλλων υλικών 
Τα κάγκελα αλουμινίου υπερέχουν έναντι άλλων υλικών λόγω του μειωμένου κόστους, της υψηλής ποιότητας και της αντοχής τους, της αισθητικήςκαι των πολλαπλών σχεδίων που μπορούν να κατασκευαστούν. Συνοδεύονται από πληθώρα εξαρτημάτων, προσφέροντας λύσεις για πολλαπλές κατασκευές, με ιδιαίτερη ευκολία στην τοποθέτηση, καθώς και με μέγιστη προστασία κατά της διάβρωσης. Παράλληλα, διακρίνονται για την αντοχή τους στο χρόνο χωρίς ιδιαίτερη συντήρηση, καθώς έχουν υποστεί τη διαδικασία της επιφανειακής επεξεργασίας για παραθαλάσσια κλάση (SeasideClass). Ένα ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα, είναι ότι το αλουμίνιο αποτελεί ανακυκλώσιμο υλικό, πράγμα που εξυπηρετεί τις ανάγκες μας για λιγότερη κατανάλωση ενέργειας!
 
Ανταπόκριση στην ασφάλεια και την αισθητική 
Τα κάγκελα αλουμινίου μπορούν να κατασκευαστούν σε οποιοδήποτε σχέδιο, δίνοντάς σας το προνόμιο να επιλέξετε από μια πλούσια γκάμα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρουν μέγιστα επίπεδα ασφάλειας. Για να μπορέσετε να διακρίνετε τα αξιόπιστα συστήματα, αναζητήστε Πιστοποιητικά από έγκυρα Διεθνή και Ευρωπαϊκά Ινστιτούτα.
 
Κριτήρια επιλογής 
Όσον αφορά στα κριτήρια, με τα οποία οι αγοραστές συνηθίζουν να επιλέγουν διάφορα είδη καγκέλων, σημειώνουμε πως βασίζονται κυρίως στο σχέδιο και την αισθητική τους, δίνοντας φυσικά σημασία στο κόστος και στην ασφάλεια. Πέρα από την εμφάνιση, πάντα πρέπει να δίνουμε έμφαση στο επίπεδο ποιότητας, άρα και ασφάλειας που διέπει ένα προϊόν, όπως το κάγκελο.
 
Συμβουλές διατήρησης και συντήρησης των καγκέλων αλουμινίου
 
Ένα απλό ξέπλυμα με χλιαρό νερό και ένα ήπιο υγρό σαπούνι αρκούν για τον καθαρισμό των καγκέλων αλουμινίου
Όταν υπάρχουν λιπαρά υπόλοιπα, για τον καθαρισμό μπορεί να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ένα μαλακό πανί βρεγμένο με whitespirit. 
Μετά τον καθαρισμό, είναι απαραίτητο να ξεπλένετε καλά με νερό, ειδικότερα όταν υπάρχουν εγκοπές, ώστε να διασφαλίσετε ότι απομακρύνθηκαν όλα τα κατάλοιπα. 
Στην περίπτωση των καγκέλων αλουμινίου με ανοδίωση, τα όξινα ή αλκαλικά καθαριστικά δεν συνιστώνται, γιατί μπορεί να χαλάσουν την επικάλυψη της ανοδίωσης. 
Αποφύγετε με κάθε τρόπο (παρά μόνο μετά από σύσταση εταιρείας ειδικευμένης στον καθαρισμό του ανοδιωμένου αλουμινίου) τα γαλακτώματα καθαρισμού ή τα χημικά καθαριστικά για το σπίτι, γιατί μπορεί επίσης να προσβάλλουν την επικάλυψη ανοδίωσης. 
Αποφύγετε ακόμα σμυριδόχαρτο, γυαλόχαρτο, ατσαλόσυρμα, ή άλλα λειαντικά υλικά.
Η επιθυμητή συχνότητα με την οποία πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός, κινείται μεταξύ της μιας φοράς το μήνα, μέχρι τη μια φορά το εξάμηνο, ανάλογα με την εφαρμογή και το περιβάλλον που είναι εκτεθειμένη η εγκατάσταση.