fbpx

Υαλοπετάσματα

 

M50 57

 

 

M50

 

 
Μ50
 Αποτελεί ένα νέο σύστημα υαλοπέτασματος της ALUMIL με εμφανή καπάκια και με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό την χρήση της ίδιας διατομής οριζόντια και κάθετα πλάτους 50 mm.Το στοιχείο αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος κατασκευής, ενώ ταυτόχρονα τα ειδικά υλικά «πλήρωσης» αρμών στα τζάμια αυξάνουν τη θερμομόνωση. 
 
 
 
Μ50 Structural
 Το Μ50 Structural διαφέρει στην εξωτερική εμφάνιση από το αντίστοιχο Μ50 standard με εμφανές καπάκι.
Η απουσία του αλουμινίου στο M50 Structural από την εξωτερική όψη, δημιουργεί μία συνεχή επιφάνεια υαλοπινάκων, ακόμη και στα προβαλλόμενα παράθυρα.
 
 
 
Μ50 security
 Το σύστημα Μ50 security δίνει λύσεις σε περιπτώσεις που απαιτείται υψηλό επίπεδο ασφάλειας και μέγιστη προστασία σε κατασκευές υαλοπετασμάτων όπως σε τράπεζες, πρεσβείες, δημόσιους οργανισμούς, κοσμηματοπωλεία κ.ά.
Οι δυνατότητες  υάλωσης που παρέχει το σύστημα ενισχύουν τα χαρακτηριστικά ασφαλείας και ενεργειακής απόδοσης του.

 

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Αντιβαλλιστική προστασία FB6
Αντιδιαρρηκτική προστασία WK 3
Αντιπυρική προστασία ΕΙ
Δυνατότητα Structural Glazing με κολλητά τζάμια, χωρίς εμφανές αλουμίνιο εξωτερικά, και φυσικά με τα αντιστοιχα παράθυρα
Ειδική στήριξη για εξωτερικά συστήματα αλουμινίου για σκίαση
Εμφανές πλάτος κολώνας και τραβέρσας μόνο 50 χιλ.
Εξαιρετική ηχομόνωση με την προσθήκη εσωτερικά του Ρ50
Κατασκευές με επικλινείς ή πολυγωνικές επιφάνειες
Μεγάλη ποικιλία από κολώνες, με δυνατότητα εσωτερικής ενίσχυσης με ατσάλι, για μεγάλες ανεμοπιέσεις
Ποικιλία εξωτερικών καπακιών, για διαφορετικές αισθητικά επιφάνειες
Πολύ υψηλό δείκτη θερμομόνωσηςUf=1,0 W/m2k
Στο υαλοπέτασμα συνεργάζονται θερμομονωτικές πόρτες από άλλα συστήματα της Alumil.
Τα παράθυρα του υαλοπετάσματος μπορεί να είναι, προβαλλόμενα παράλληλα, προβαλλόμενα με κλίση,

ανοιγόμενα ανακλινόμενα προς τα μέσα, ή με κρυφά φύλλα, ή με μη εμφανή επιφάνεια αλουμινίου ανοιγόμενο προς τα μέσα

 

 

 

 

 

 

 

EXALCO logo

 

   ALBIO 102

 

albio 102

 

Το κορυφαίο σύστημα κυψελωτού υαλοπετάσματος (τύπου Semi-Structural Glazing) που αφήνει σκοτία 12mm μεταξύ των πλαισίων. Βασικό χαρακτηριστικό του συστήματος αποτελεί η στήριξη των πλαισίων των υαλοπινάκων χωρίς αντικρύσματα στα οριζόντια στοιχεία. Η προέκταση των πλαισίων πραγματοποιείται με την τοποθέτηση μίας λαβής στο προβαλλόμενο παράθυρο ακόμα και μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής εύκολα και χωρίς επιπλέον κόστος. Κύρια πλεονεκτήματα του συστήματος είναι η ευκολία και η ταχύτητα συναρμολόγησης τόσο του σκελετού όσο και των πλαισίων στο εργοστάσιο αλλά και η εύκολη τοποθέτηση των πλαισίων πάνω στον σκελετό. Η άριστη συμπεριφορά του συστήματος σε δοκιμή υδατοστεγανότητας κατατάσσει την Albio 102 στην κορυφή των υαλοπετασμάτων αυτού του τύπου.

 

 

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

Κράμα Αλουμινίου: EN AW 6063Τ6, EN 15088:2005
Ηλεκτροστατική Βαφή: Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα QUALICOAT
Ανοδίωση: Σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα QUALANOD
Ανοχές Διαστάσεων: EN 12020-2
Λάστιχα Στεγάνωσης: EPDM
Πάχος υαλοπίνακα: 20mm
Αεροπερατότητα: Class AE – προβαλλόμενο πλαίσιο:4 (EN 12152)
Υδατοστεγανότητα : Στατική: Class RE 1500 – προβαλλόμενο πλαίσιο:E1500 (EN 12154), Δυναμική: 188Pa/563Pa – προβαλλόμενο πλαίσιο:npd (EN 13050)
Αντοχή σε κρούσης: Ι5/Ε5 – προβαλλόμενο πλαίσιο:npd (EN 14019)
Διάσταση κολώνας : Πλάτος 71.6mm, ύψος 60.75-142mm
Διάσταση τραβέρσας : Πλάτος 71.6mm, ύψος 53-113mm
Αντοχή σε ανεμοπίεση: Bemessungslast: ±1.5 KN/m2 – Projektierter Rahmen: npd (EN 13116), Sicherheitsleistung: ±2.25 KN/m2 – Projektierter Rahmen: npd (EN 13116)

 

 

 
Τι πρέπει να γνωρίζετε
Τα υαλοπετάσματα χρησιμοποιούνται κυρίως σε κτίρια, αλλά έχει αρχίσει η χρήση τους και σε ιδιωτικές κατοικίες, καλύπτοντας μικρές ή μεγάλες επιφάνειες (π.χ. χώροι καθιστικού με θέα, κλιμακοστάσιο, μεσαίου τύπου ανοίγματα κλπ).
Η δημιουργία αιθρίων στα σύγχρονα κτίρια είναι μία λύση υψηλής αισθητικής, και προσφέρει άπλετο φυσικό φωτισμό από την οροφή σε περιπτώσεις που τα συμβατικά αρχιτεκτονικά συστήματα δεν θα μπορούσαν να δώσουν λύσεις. Χρησιμοποιούνται σε πισίνες, γυμναστήρια, εμπορικά κέντρα, γραφεία, δημόσια κτίρια δημιουργώντας μία ευχάριστη αίσθηση και συνθήκες ευεξίας στους επισκέπτες, αλλά και σε κατοικίες. Είναι βασικό για την ορθή λειτουργία τους να διαθέτουν σύστημα απορροής για την απομάκρυνση του νερού και να επιλέγονται για την κατασκευή τους υλικά με αντοχή στο χρόνο και στις διαβρώσεις κάτω και από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.